donderdag, oktober 6, 2022

Jouw online urban magazine

Alternatieve manieren om wereldstad Antwerpen te verkennen

Leuk om te lezen

Wandtegels

Wandtegels zijn geschikt voor bijna elke ruimte in je woning. Vooral in badkamers en keukens zijn ze erg gewild,...

Leuke cadeaus voor een kraamvisite

Als je zwanger bent, is een van de spannendste momenten dat je je kleintje voor het eerst...

Hoe creëer je een lichtrijk appartement of woning?

Als je verschillende woningen bezoekt, spelen er vele factoren een rol waar we niet altijd bij stilstaan. Zo zal...

Antwerpen is een van de grootste en oudste steden van België. Het is het kloppend hart van onze havenactiviteiten, de diamantsector en onze modesector. Iedereen is er wel eens geweest, maar de meeste van ons blijven in dezelfde buurt rondhangen: de stationsbuurt, de winkelstraat de Meir en de buurt rond de kathedraal en de Grote Markt. Zonde, want er is eigenlijk veel meer te beleven in Antwerpen. 

Om Antwerpen echt te leren kennen, moet je durven afwijken van de gekende buurten en op verkenning gaan. Voel je je daar wat te onzeker voor, dan kan je gebruik maken van talloze wandelroutes – al dan niet met gids – om de stad echt te leren kennen. Dit zijn de leukste en meest verrassende manieren om Antwerpen te leren kennen.

Op zoek naar Voetschrapers

Oude stadhuizen hebben een kleine nis in hun gevel: een voetschraper, waarmee mensen vroeger de mest en het vuil van hun voeten konden schrapen voor ze een huis betraden. Nu het verkeer niet langer bestaat uit paarden en koetsen, zijn de voetschrapers niet meer nodig. Kunstenares Elke Lemmens veranderde daarom enkele voetschrapers in piepkleine miniaturen. 

Door op zoek te gaan naar de voetschrapers van Elke Lemmens, dwaal je door een stuk van Antwerpen dat je wellicht niet kent. Je kan een route opsnorren, of je kan zelf op zoek gaan naar de voetschrapers. Dan wordt het een heuse schattenjacht. 

Van museum naar museum

Op regenachtige dagen heb je niet veel aan wandelroutes om Antwerpen te verkennen. Maar Antwerpen beschikt over verschillende prachtige musea waar je urenlang kan ronddwalen. Denk aan het net geopende MoMu, het MAS en het Museum Plantin-Moretus. 

Bekijk de musea van Antwerpen voor vertrek, kies er een aantal uit en puzzel een korte route uit. Welk museum wil je eerst bezoeken? Raak je er met het openbaar vervoer of maak je liever een korte wandeling naar het volgende museum om een frisse neus te halen? 

Een mooie mengeling van actief en ontspannen

Ben je een paar dagen in Antwerpen? Neem dan af en toe een pauze van je activiteiten in Antwerpen en geniet van het goede leven, zoals men dat in Antwerpen zegt. België staat bekend om zijn bourgondische levensstijl, zijn geweldige keuken en heerlijke bieren. 

Antwerpen is daar geen uitzondering op. Op ’t Zuid vind je een heel scala aan geweldige restaurants. Van toffe koffiehuizen tot hippe lunchplaatsjes en sfeervolle restaurants. Vergeet daarbij vooral niet een Bolleke, het echte Antwerps bier van brouwerij De Koninck, te proeven.  

Recente berichten

Wandtegels

Wandtegels zijn geschikt voor bijna elke ruimte in je woning. Vooral in badkamers en keukens zijn ze erg gewild,...

Leuke cadeaus voor een kraamvisite

Als je zwanger bent, is een van de spannendste momenten dat je je kleintje voor het eerst kunt ontmoeten. Veel vrouwen kiezen...

Hoe creëer je een lichtrijk appartement of woning?

Als je verschillende woningen bezoekt, spelen er vele factoren een rol waar we niet altijd bij stilstaan. Zo zal een appartement of woning met...

Profileer jezelf met een visitekaartje

Visitekaartjes, ook wel business cards genoemd, zijn kleine kaartjes met daarop jouw naam, contactgegevens en eventueel een logo of foto. Ze worden vaak uitgedeeld...

Ontstressen in de badkamer van jouw dromen

Een huis gekocht en tijd om jouw badkamer in te richten? Of gewoon zin om je bestaande badkamer eens een opknapbeurt te geven? Dat...

Gerelateerde berichten