donderdag, september 28, 2023

Jouw online urban magazine

Dit zijn de voor- en de nadelen van een deelwagen

Leuk om te lezen

Ontdek het Geheim van een Goede Nachtrust met het Juiste Matras

Het geheim van een goede nachtrust kan veel te maken hebben met het matras waarop je slaapt. Het is...

Deze 5 activiteiten mag je zeker niet missen wanneer je in Las Vegas bent

Staat er binnenkort een reisje naar Las Vegas op je agenda? Heerlijk! Las Vegas staat bekend om de gezellige...

Hittegolf? Zo houd je je woning lekker koel

Tijdens de zomermaanden kunnen we regelmatig genieten van de zon en prachtig weer. Soms stijgen de temperaturen echter zo...

Waar de voorgaande generaties veel waarde hechtten aan een eigen huis, een mooie wagen en een keurig omheinde tuin, hecht de huidige generatie waarde aan heel andere dingen. Mensen geven minder om dure spullen en proberen eenvoudiger te leven. De huidige generatie hecht waarde aan delen. Cohousing wordt steeds populairder, maar ook steeds meer gezinnen en families en zelfs vriendengroepen delen dure spullen die ze niet elke dag nodig hebben. 

De filosofie hierachter is simpel: het heeft geen zin dat iedereen hetzelfde dure voorwerp koopt, als je het maar enkele keer in een jaar nodig hebt. Het is veel slimmer om de kosten van dat voorwerp te verdelen door een aantal mensen, en het voorwerp te delen. 

Een deelwagen

Een goed voorbeeld van zo’n gedeeld voorwerp, is een wagen. Niet iedereen heeft elke dag een wagen nodig, dus waarom zou je betalen voor een wagen die toch vaak stilstaat? In sommige gezinnen delen de opgroeiende kinderen een wagen en nog anderen delen er een met hun buren of vrienden. 

Zo’n deelwagen heeft een fiks aantal voordelen. Het is ecologisch en goedkoper en het kan best handig zijn om een auto ter beschikking te hebben wanneer je het nodig hebt. Bovendien hoeft zo’n deelwagen niet duur te zijn: wanneer je een goede Fiat 500 tweedehands op de kop kan tikken, heb je een goede deal.

Neem een doordachte beslissing en maak afspraken

Het concept van een deelwagen is erg mooi, maar het vereist wel wat planning en natuurlijk een aantal goede afspraken. Wie kan het voorwerp gebruiken op welke tijdstippen? Wat gebeurt er als er onverwachte kosten zijn? Wie staat in voor het onderhoud? Wat als er iemand de wagen niet langer wil delen? 

Voor je eigen gemoedsrust kan je die afspraken best op voorhand op papier zetten. Duidelijke afspraken zorgen er voor dat er geen wrevel kan ontstaan. Vergeet daarbij ook niet om af te spreken wie de deelwagen wanneer kan gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld maandelijks een planning opstellen.

Kies de juiste wagen

Het spreekt voor zich dat niet iedereen dezelfde wagen nodig heeft. Kinderrijke gezinnen die een deelwagen willen aankopen, hebben een stationwagen nodig en jonge werkers hebben wellicht meer aan een kleine, wendbare stadswagen. De keuze van je wagen moet dus afgestemd zijn op de wensen van de mensen die hem willen delen. 

Is je budget beperkt? Dan is een tweedehands wagen een goed idee. Er zijn talloze goede wagens op de markt die je voor een degelijke prijs kan aankopen. Een Mini Cooper tweedehands aankopen, bijvoorbeeld, is een uitstekende keuze voor jonge werkers en studenten. 

Recente berichten

Ontdek het Geheim van een Goede Nachtrust met het Juiste Matras

Het geheim van een goede nachtrust kan veel te maken hebben met het matras waarop je slaapt. Het is...

Deze 5 activiteiten mag je zeker niet missen wanneer je in Las Vegas bent

Staat er binnenkort een reisje naar Las Vegas op je agenda? Heerlijk! Las Vegas staat bekend om de gezellige drukte, de vele eettentjes en...

Hittegolf? Zo houd je je woning lekker koel

Tijdens de zomermaanden kunnen we regelmatig genieten van de zon en prachtig weer. Soms stijgen de temperaturen echter zo hoog boven het kwik dat...

Fleece Panty’s en Thermo Maillots: Dé Must-haves voor Dames en Heren!

Als de koude maanden naderen, is het tijd om je garderobe te updaten met warme en comfortabele kleding. Eén van de belangrijkste items die...

Wat zijn de voordelen en nadelen van een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een uitstekende manier om een buitenruimte te creëren die volledig afgeschermd is tegen het weer. Met een terrasoverkapping kunt u het...

Gerelateerde berichten