woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

De lekkerste urban granny cakes om je vingers bij af te likken 

Leuk om te lezen

De boterige, smeuïge textuur, de zoete smaak, de frisse topping, genoeg om instant verliefd te worden. Urban cakes zijn hipper dan hip, want cake is het antwoord op veel dingen in het leven: Iets te vieren? Cake! Koffietje? Cake! Bad day? Cake! Ben jij ook zo verzot op cake? Dan is deze blog beslist voer voor jou!

Urban Cake

Urban cake zijn populaire grootmoeders cakes die je in zowat elke stedelijk koffiebar kan krijgen. Grootmoeders hebben er niet meer veel mee te maken, maar een hapje van deze goddelijke stukjes heerlijkheid neemt je instant mee op een tripje down memory lane: naar een ver verleden in oma’s keuken waar je als kleine ukkepuk rondhobbelde, terwijl de heerlijke geur van een zoete cake in de oven zich door het huis verspreidde. Life was easy, life was good. Nu ben je niet meer zo klein en misschien is je oma er niet meer, maar gelukkig is er wel nog cake en zijn er koffiebars waar de geur van versgebrande koffiebonen je omarmen om zulke mooie momenten te herbeleven! Welke van volgende urban granny cakes is jouw favoriet?

Banana bread

Is het cake? Is het brood? De meningen zijn verdeeld, maar één ding is zeker: it is bananas! Banana bread is gekmakend lekker, vind je ook niet? Banana bread is een zoete traditie die overgewaaid komt uit de States. Jawel er is zelfs een ‘National Banana Bread Day’ en die vier je op 23 februari. Wat je dan doet? Banana bread eten, natuurlijk! Wil je zelf aan de slag met banana bread? Gebruik dan zeker bananen die goed rijp zijn. Koop jij ook regelmatig een tros bananen waar dan uiteindelijk toch niemand van eet? Vanaf nu moet je nooit meer die bruine bananen weggooien! Banana cake is heerlijk tussen ontbijt en lunch of als vieruurtje met een versgezette Senseo koffie! Het is ook snel en makkelijk te maken, dus er is geen enkele reden waarom je er niet zelf eentje zou bakken.

Cheese cake

Een absolute topper om bij je volgende koffietje te bestellen is een stuk cheesecake op oma’s wijze! Je hebt ze in allerlei varianten, met cookie crumble bodem of met een bodem van speculoos en een topping van rode vruchtencoulis. Welke er deze week ook op het menu staat in je favo koffiebar, elke hap is pure joy!

Hopelijk heb je van deze sweet blog genoten en onthoud: we love you like a fat kid loves cake!

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten