woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

Veeleisende baan en fitness: is het te combineren?

Leuk om te lezen

Je zou zo graag de beste in alles willen zijn. Het allemaal maar voor elkaar boksen. Van een geweldig gezin tot een fantastische baan. En oh ja, ook nog een strak en gespierd lichaam. Natuurlijk is het goed om jezelf te blijven uitdagen, maar soms krijg je gewoon te veel op je bordje.

Laten we vooropstellen dat voldoende bewegen enorm belangrijk is. Zeker wanneer je veelal zittend werk doet. Daarom kan het geen kwaad om ook nog eens regelmatig naar de sportschool te gaan. Maar dat moet natuurlijk wel lukken. Want is een veeleisende baan en fitness eigenlijk wel te combineren? En hoe doe je dit dan?

24 uur geopend

Wist je dat er sportscholen zijn die 24 uur zijn geopend? Check vandaag nog alle basic-fit fitnessclubs bij jou in de buurt en ontdek de openingstijden. De meeste sportscholen zijn sowieso nog tot laat in de avond (of de vroege ochtend) geopend, maar er zijn dus ook sportscholen die zelfs in de nacht de deuren open houden. Hiermee bieden ze iedereen de mogelijkheid om te kunnen sporten. Geen excuses meer als je laat uit je werk komt, want er is altijd wel een sportschool beschikbaar die wél open is.

Beweeg meer tijdens het werk

Ook als je zittend werk doet, kan je veel meer bewegen dan je denkt. Zitten wordt immers ook wel als het nieuwe roken bestempeld. Daarom is het goed om dit zo min mogelijk te doen of in elk geval te doorbreken met momenten van beweging. Probeer bijvoorbeeld eens een sta-bureau uit. Lukt het niet om tijdens de werkuren te bewegen? Probeer dan in elk geval tijdens de pauzes aan je beweging te komen. Ga lekker naar buiten en maak een wandeling terwijl je je lunch eet. De frisse buitenlucht is niet alleen goed voor de productiviteit, maar zo maak je in elk geval ook nog eens voldoende stappen op een dag.

Als het mogelijk is, ga je natuurlijk ook met de fiets (of lopend) naar het werk. Zo zet je je lichaam al aan het werk, nog vóórdat de dag is begonnen.

Plan je trainingen iedere week in

Als je het al gewend bent om veel ballen in de lucht te houden, weet je vast ook hoe belangrijk het is om afspraken in te plannen. Op die manier weet je zeker dat je je aan al jouw afspraken en deadlines op het werk kunt houden. Iedere week is het weer even puzzelen, maar uiteindelijk kom je er altijd uit. Behandel jouw trainingen ook als werkafspraken. Begin iedere week met een rondje door jouw agenda. Welke afspraken staan er deze week? Hoe lang zal je gemiddeld iedere dag werken? Hoeveel uur heb je nodig thuis? En plan vervolgens jouw trainingen in op de dagen dat het zeker gaat lukken. Op die manier kan je er niet alleen rekening mee houden, maar creëer je ook nog eens routine. Hierdoor is fitness veel gemakkelijker vol te houden.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten