zondag, juli 14, 2024

Jouw online urban magazine

5 TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN UW KANTOOR

Leuk om te lezen

Nu corona langzaamaan weer minder lijkt te worden en thuiswerken weer minder zal gaan gebeuren. Is het handig om een aantal tips te krijgen om uw kantoor in te richten!

Omdat we zoveel tijd aan ons bureau doorbrengen, is het belangrijk dat onze werkruimte weerspiegelt wie we zijn en ons motiveert om de dag door te komen. Het aanpassen van uw ruimte kan u nieuwe energie geven als u in een dipje zit op het werk, het kan u gelukkiger en comfortabeler maken, en het kan u zelfs productiever maken.

Maar er is een addertje onder het gras:

Je werkruimte is niet helemaal privé, dus je moet ervoor zorgen dat je bureau of cel de meest professionele en onopvallende versie van jezelf laat zien. Volg deze elf tips om je te helpen bij het inrichten van je perfecte kantoorwerkplek.

1. HOUD HET PROFESSIONEEL

Bij het inrichten van uw werkruimte is het belangrijk om te laten zien dat u in de eerste plaats zakelijk bent – ook al houdt u er een feestje op na. Het aanpassen van je bureau of kantoor is een geweldige manier om je comfortabeler en gemotiveerder te voelen op het werk, maar zorg ervoor dat je ruimte laat zien dat je gefocust bent op het gedaan krijgen van je werk.

Om te laten zien dat je niet alleen op je werk bent om te dollen en te spelen met de leuke dingen op je bureau, moet je je toetsenbord, telefoon, pennen en een notitieblok binnen handbereik houden. Leuke foto's en decoraties zijn geweldig om te laten zien wie je bent, maar zorg ervoor dat ze je werkruimte niet volledig in beslag nemen.

Als je je werkplek functioneel inricht, blijf je ook de hele dag geconcentreerd en productief.

2. LAAT ZIEN WIE JE BENT, MAAR HOUD HET BINNEN DE PERKEN

Als u uw persoonlijkheid wilt uitstralen met accessoires voor uw werkplek, probeer dan niet te overdrijven en uw bureau er niet uit te laten zien alsof een Etsy-winkel overal spullen heeft opgehangen.

Laat het behang thuis, en probeer niet elke vierkante centimeter te bedekken met foto's van jou en je beste vriendinnen van school. Dit is een professionele omgeving, dus zorg dat je ruimte je professionele houding weerspiegelt.

Kies een paar persoonlijke spullen die veel voor je betekenen of je helpen de hele dag door te gaan en blijf bij die spullen. Hoe selectiever je bent, hoe minder rommel je zult hebben. Er is een gezond evenwicht tussen je werkruimte huiselijk laten aanvoelen en er je eigenlijke thuis van maken.

Een goed voorbeeld van je kantoorruimte decoreren binnen de perken zijn motiverende raamstickers. Daarmee help je jezelf en je collega’s gemotiveerd te blijven en decoreer je je ruimte!

3. LAAT BEPAALDE SPULLEN THUIS

Er zijn bepaalde dingen die je gewoon moet laten liggen als je naar je werk gaat. Naast voor de hand liggende wapens en andere smokkelwaar, moet je ook zaken als waterkokers, kaarsen, kachels en wierook thuislaten.

Als je het gevoel hebt dat je echt niet kunt overleven zonder je favoriete kaars met kersen smaak van 30 euro die je vanaf je bureau aanstaart, vraag dan aan je supervisor of je dit soort dingen mee naar je werk mag nemen.

Zorg er altijd voor dat deze dingen volledig zijn uitgeblazen of uitgezet als je aan het eind van de dag weggaat – eerst veiligheid, dan teamwork.

Alles wat lawaai maakt, stinkt of op een andere manier je collega's kan storen, kun je beter thuislaten. Vergeet niet dat kantoren gedeelde ruimten zijn; respecteer het recht van anderen op een neutrale achtergrond, dan is de kans groter dat zij hetzelfde voor jou zullen doen.

4. HOUD JE SPULLEN IN JE RUIMTE

Zorg er bij het inrichten van je kantoorruimte of bureau voor dat je wereldse spullen niet in gedeelde ruimtes of de persoonlijke ruimte van je collega's terechtkomen.

Als je iets over een scheidingswand moet hangen, vraag dan aan je buurman of hij er last van heeft. Het zal waarschijnlijk geen probleem zijn, maar je collega zal het waarderen dat je het eerst met hem hebt overlegd.

Als je je spullen in je eigen ruimte bewaart, is dat een mooie manier om je collega's te laten weten dat je hun grenzen respecteert. Dat zou hen weer moeten helpen om jouw grenzen ook te respecteren.

 

5 VOEG WAT KLEUR TOE OM JE DAG OP TE FLEUREN

 

Het toevoegen van kleur aan je ruimte is een snelle en makkelijke manier om je dag op te fleuren en je geest op te vrolijken als je in een dipje zit op het werk.

 

Veel kantoorruimtes weerspiegelen het soort werk dat ze doen. Als u in een meer conservatieve branche werkt, zoals het bankwezen of juridische diensten, is het toevoegen van een neutraal kleurenschema aan uw bureau een geschikte manier om uw werkruimte op te fleuren.

Aan de andere kant, als u creatief werk doet, zoals grafisch ontwerp of fotografie, zou het zinvol zijn om een meer levendig kleurenschema te gebruiken.

Als branding belangrijk is voor uw bedrijf, probeer dan manieren te bedenken om logo's te verwerken in de kleuren waarmee u uw ruimte inricht. U kunt het bijvoorbeeld inrichtend met muurstickers.

Aspecten van de inrichting zoals kleurenschema's en logo's lijken misschien onbelangrijk, maar ze kunnen een psychologische impact hebben op zowel u als potentiële klanten die uw werkruimte bezoeken.

Door deze tips te gebruiken zult uw kantoor net zo warm aanvoelen zoals het thuiswerken deed!

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten