dinsdag, mei 21, 2024

Jouw online urban magazine

Het nieuwe werken voor iedereen

Leuk om te lezen

Iedereen gaat langzaam naar het nieuwe werken. Nu ja, ‘langzaam’. De pandemie en de bijhorende COVID-maatregelen hebben in dit proces voor een stroomversnelling gezorgd. Je hebt hier verschillende opties. Wil je bijvoorbeeld graag je gebruik van ruimtes optimaliseren binnen je bedrijf nu het thuiswerken echt wel overal is geïntegreerd? Dat kan met het het nieuwe werken. Hier kom je los van één stoel per werknemer, en ga je naar een bedrijf waar je een  werkplek kan reserveren als je naar het kantoor komt. Een andere optie voor freelancers of kleinere bedrijven zijn coworking spaces. Samen met kantoorconcepten wonnen zij de laatste jaren al aan populariteit door hun waaier aan voordelen. Doordat de meeste mensen niet meer fulltime op kantoor aanwezig moeten zijn maken ze meer gebruik van flexibele werkplekken. Strakke deadline in het vooruitzicht? Nog gauw in hyperconcentratie een opdracht afwerken in een privéruimte of een meetingroom voor die presentatie reserveren? Het kan allemaal!

Coworking spaces voor freelancers

Het thuisgevoel op kantoor of het kantoorgevoel thuis, waar kies jij voor? Coworking spaces zijn HOT. Deze verfrissende  invulling van kantoorruimten is over komen waaien uit… je raadt het nooit, de States! En niet zonder succes: coworking ruimtes en kantoorconcepten zijn enorm populair. Is dit eigentijdse kantoorconcept ook iets voor jou? Het voordeel bij uistek van een kantoorconcept of co-workingspace is het gemak. Je hoeft echt aan praktisch niets te denken. Alles is voorzien. Printer kapot? Wordt geregeld. Melk niet meer voorradig? Wordt gefixt. Je verliest nagenoeg geen tijd aan de praktische organisatie van je kantoor en geniet zonder zorgen van alle aanwezige nutsvoorzieningen. Het onthaal van jouw klanten en bezoekers wordt ook uit handen genomen. Zo is er altijd een centraal beheerde receptie. Coworking spaces werken met de nieuwste technologische software systemen zodat de praktische kant van een kantoor vlotter dan ooit verloopt. Nog een leuk voordeel voor zij die niet kunnen stilzitten: je kan in alle verschillende openbare ruimtes plaatsnemen. De ene dag zit je in de werkhoek aan de koffiemachine en morgen neem je weer plaats bij je collega’s in jullie kantoorruimte. Zin in wat meer gezellige drukte? Zet je in het restaurant en bestel een heerlijke maaltijd om nadien weer full focus in die meeting te stappen. Een kantoorconcept leeft en de sfeer zit er zowaar altijd goed.

Ook bedrijven gaan naar het nieuwe werken

Niet enkel freelancers gaan voor het nieuwe werken, maar ook bedrijven. Zo zoeken bedrijven naar oplossingen om hun ruimtes te optimaliseren en mee te zijn met de stijgende verandering in werkgewoontes. Zo kan je bijvoorbeeld loskomen van één bureau per werknemer en veranderen naar een systeem waar je een werkplek kan reserveren als je op je kantoor komt werken. Ook als je een vergaderruimte nodig hebt, kan je deze snel reserveren.

Het nieuwe werken staat dus voor werken waar, wanneer en hoe jij dat zelf wil. Of je nu om 20.00 u ‘s avonds of om 06.00 u ‘s ochtends werkt, het resultaat telt. Bye bye, 9 to 5. Niet gebonden zijn aan tijd en plaats creëert een gevoel van vrijheid en vertrouwen in eigen timemanagement naar werknemers toe. Uiteraard is dit niet in alle sectoren mogelijk of voor iedereen of voor alle dagen van de week van toepassing, maar we zien een shift in de standaard manier van kantoorwerken waar we collectief misschien al veel langer nood aan hadden. Benieuwd naar wat de toekomst zal brengen!

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten