dinsdag, mei 21, 2024

Jouw online urban magazine

Logistieke tips om goederen veilig te vervoeren

Leuk om te lezen

Vervoer je als bedrijf regelmatig goederen? Dan is jou er waarschijnlijk veel aan gelegen om ervoor te zorgen dat deze schadevrij op de plaats van bestemming arriveren. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens het transport hebben goederen namelijk veel te lijden. Wanneer je de spullen met een vrachtwagen vervoert, kan de lading in een trailer gaan schuiven. Hierdoor ontstaat er mogelijk schade aan jouw goederen. Is jou dit al regelmatig overkomen? Dan zoek je mogelijk naar manieren om hier verandering in te brengen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal logistieke tips om goederen op een veilige manier te vervoeren.

 

Gebruik stapelrekken

Er zijn allerlei verschillende manieren om goederen te vervoeren. Wanneer je dit op een veilige manier wilt doen, kun je hier stapelrekken voor gebruiken. Het grote voordeel van dergelijke rekken is dat je ze makkelijk in elkaar zet en weer uit elkaar haalt. Je kunt er daarnaast verschillende verdiepingen mee creëren, waardoor ze ideaal zijn voor het vervoeren van kleinere goederen. Deze kun je namelijk allemaal op een eigen verdieping plaatsen, waardoor ze niet met elkaar in aanraking kunnen komen. Heb je de stapelrekken even niet nodig? Breek ze dan af en berg ze op. De rekken nemen niet veel ruimte in.

 

 

 

 

Pak spullen in kunststof bakken

Bezorgt jouw bedrijf op regelmatige basis spullen bij verschillende bedrijven? Dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk bedrijven in één keer bezoeken. Dit scheelt je namelijk tijd en geld. Meerdere producten bij elkaar in een lading pakken, brengt risico’s met zich mee. Toch kan dit prima wanneer je ze in kunststof bakken pakt. Een kunststof bak is flexibel en kan hierdoor tegen een stootje. Ze beschermen de producten die je er in pakt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de goederen beschadigd aankomen op hun plaats van bestemming. Daarbij komt dat ze in talloze maten en vormen verkrijgbaar zijn. Dit maakt dat er vast en zeker ook geschikte kunststof bakken voor jouw bedrijf te vinden zijn.

Breng bescherming aan

Gebruik je geen stapelrekken of kunststof bakken voor het transport? Dan is de kans groot dat je pallets inzet voor het vervoeren van de producten. Veel bedrijven gebruiken pallets voor het transport. Nadeel van het vervoeren van goederen op pallets is dat de lading niet beschermd is. Betreft het een kwetsbare lading? Zorg er dan voor dat je extra bescherming aanbrengt. Wikkel de lading niet alleen in met folie, maar breng ook versteviging aan op de hoeken en randen. Op deze manier is de kans op schade aan de lading een stuk kleiner.

Zet de lading goed vast tijdens het transport

Wanneer je goederen vervoert, moet je deze altijd goed vastzetten. Dit is niet alleen bij grote goederen het geval, maar ook bij kleine. Juist de kleine, lichte producten verschuiven namelijk makkelijk tijdens het transport. Controleer daarom altijd goed of de producten geen kant op kunnen tijdens het transport. Doe dit zeker ook bij grote, zware ladingen. Wanneer deze eenmaal aan het schuiven komen, kan dit namelijk grote gevolgen hebben.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten