dinsdag, september 21, 2021

Twee dingen om op te letten bij het verbouwen van een tuin in de stad

Leuk om te lezen

Renovatiewerken of  badkamer make-over? Vind hier je droombadkamer

Op zoek naar de mooiste badkamerstijlen? Lees dan zeker eens deze blog door. We zetten enkele ideeën voor je...

Hoe houd ik mijn witte sneakers wit?

De never ending trend: witte sneakers. Ze zijn met zowat elke kledingstijl en elk kledingstuk te combineren, maar de...

Ik wil een webshop opstarten, waar moet ik op letten?

Je hoort het ene succesvolle webshop-verhaal na het andere. Lijkt het jou ook wel wat om online een winkel...

In de zomer geldt er constant een soort van idee dat het ‘technisch weer’ is. Dit houdt simpelweg in dat het goed weer is om buiten werkzaamheden te verrichten, zoals tuinieren of het verbouwen van de tuin. Over beiden valt natuurlijk wel het een en ander te zeggen, maar in dit blog zal het met name gaan om het verbouwen van de tuin en waar je op moet letten wanneer je dit in een urban (stedelijk) gebied doet. Er zijn namelijk nog al wat punten die komen kijken bij het verbouwen van een tuin. Benieuwd welke dit zijn? In dit blog staan er twee naast elkaar, maar probeer naar aanleiding van dit blog vooral zelf verder te denken wat je nog meer kunt meenemen tijdens het verbouwen van de tuin. Lees maar snel verder voor het complete lijstje!

First things first

Als je al een langere tijd in de stad woont is het je vast wel eens opgevallen dat de binnensteden eigenlijk altijd en overal open liggen, toch? Als je nu nog eens langs een bouwput loopt op straat of een trottoir ziet dat helemaal open ligt, kijk dan eens naar alle kabels en bedrading die je in de grond ziet lopen, of leidingen. Werkelijk iedere vierkante meter grond in de stad heeft vandaag de dag wel een vorm van kwetsbare elementen die erin zijn verborgen. Dit geldt ook voor jouw tuin.

Daarom is het van belang dat je, wanneer je van plan bent (een deel van) jouw tuin af te graven of andere grond rondom het huis, dat je eerst een graafmelding maakt. Een Klic melding doen is vrij eenvoudig, zeker wanneer je de Klic-App gebruikt. Deze app stelt je namelijk in staat om waar je ook bent, wanneer je maar wil, inzicht te krijgen in alle dingen die er in de grond zitten op een specifiek aangegeven plek.

Het aanvragen van zo’n graafmelding gaat heel simpel en snel. Ook zijn de Klic melding kosten vrij laag wanneer je gebruik maakt van de Klic-App. Wacht daarom niet langer en download hem nu!

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Woon je in een nauw straatje? Overleg dit dan met je leverancier.

Het wil nog wel eens voorkomen dat je jouw tuin wil gaan verbouwen maar dat de woning zelf niet al te toegankelijk is. Of je woont op een hofje, of de voordeur zit in een nauw steegje: je ziet het maar al te vaak. Geef dit aan bij de leverancier van jouw spullen, zodat zij hier rekening mee kunnen houden.

Recente berichten

Renovatiewerken of  badkamer make-over? Vind hier je droombadkamer

Op zoek naar de mooiste badkamerstijlen? Lees dan zeker eens deze blog door. We zetten enkele ideeën voor je...

Hoe houd ik mijn witte sneakers wit?

De never ending trend: witte sneakers. Ze zijn met zowat elke kledingstijl en elk kledingstuk te combineren, maar de kunst is om ze wit...

Ik wil een webshop opstarten, waar moet ik op letten?

Je hoort het ene succesvolle webshop-verhaal na het andere. Lijkt het jou ook wel wat om online een winkel op te starten en het...

Trendalert: Silent Disco

Trendalert: silent disco huren De coronacrisis heeft er helaas voor gezorgd dat veel evenementen niet door konden gaan. Er is echter een trend die, rekening...

Twee dingen om op te letten bij het verbouwen van een tuin in de stad

In de zomer geldt er constant een soort van idee dat het ‘technisch weer’ is. Dit houdt simpelweg in dat het goed weer is...

More Articles Like This