dinsdag, mei 21, 2024

Jouw online urban magazine

Zomer Mode voor mannen 2020

Leuk om te lezen

De zomer van 2020 is in volle gang en de zomerse outfits zijn te bewonderen op straat en op het water. Korte broeken, t-shirts en polo’s zijn weer overal te zien. Maar met welke heren kleding val je nog echt op in 2020? Wij geven je vijf modetips voor de zomer van 2020.

  1. Beige tinten

We kunnen er niet omheen: in de zomermode van dit jaar zijn lichte nude tinten alomtegenwoordig. Deze kleuren zijn makkelijk te dragen en te combineren met elkaar. Bovendien straal je klasse en stijl uit in een outfit volledig in het beige. Als je toch liever voor iets meer kleur gaat dan zit je met pastelkleuren in de goede hoek dit jaar. Vele merken komen met pastel outfits deze zomer.

  1. Het ‘overshirt’

Deze zomer gaan we ze al af en toe zien, het overshirt voor heren. Dit is vaak een iets steviger overhemd wat je eigenlijk draagt als een soort jack. Je gooit het overshirt ook makkelijk over een t-shirt of polo en draagt hem lekker als in-between. De perfecte oplossing wanneer de zomeravonden toch nog afkoelen en je geen jas bij je wil dragen. Een overshirt kun je heel gaaf combineren met een tof t-shirt en een gave broek of jeans eronder. Deze trend moet de heren een beetje warm gaan maken voor het najaar van 2020 en winter 2021 want dan zullen de overshirts in overvloed aanwezig zijn! Zet deze trend op de kaart en ga voor een overshirt deze zomer.

  1. Duurzame kleding 

Duurzaamheid is een thema dat we op allerlei gebieden terug zien komen, dus ook in mannen mode. Zowel prestigieuze modehuizen als grote ketens houden zich steeds meer bezig met verantwoorde kleding. Het is eigenlijk meer dan een trend: tegenwoordig wordt het van de merken verwacht. Daarnaast kun je ook als consument je steentje bijdragen door kleding tweedehands te kopen. Tweedehands winkels hebben allang niet meer het imago dat ze alleen muffe, afgedankte zooi hebben. De modebewuste man shopt er zelfs graag, want je kunt er echte pareltjes vinden. Tweedehands kledingstukken zijn over het algemeen uniek, goed geprijsd en duurzaam, dus wat wil je nog meer?

 

  1. Oversized is (weer) terug

Oversized maakte al jaren geleden een terugkeer en roept inmiddels niet meer alleen associaties op met bekende rappers en de jaren negentig. Ook dit jaar zet de oversized trend onverminderd door. We zien het nu naast in casual wear ook terug in de kleermakerij. In 2020 hoeft een pak niet scherp gedetailleerd te zijn, maar mag het lekker oversized. Dat maakt de zoektocht naar een pak in ieder geval een stuk makkelijker. Oversized betekent overigens niet dat je simpelweg een maatje groter moet kopen, het gaat om kleding die expres zo is ontworpen. 

  1. Luchtig linnen

Ook in de zomer pantalons en overhemden met lange mouwen dragen? Kies dan voor exemplaren in linnen. Dit materiaal is de meest geschikte stof voor kleding in de zomer. Het is zacht, luchtig en bovendien ook erg stijlvol. Een linnen pak of overhemd is de ideale zomerkleding om te genieten van die eindeloze zomeravonden.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten