zondag, juli 14, 2024

Jouw online urban magazine

Wat klusjes aan het huis

Leuk om te lezen

Sinds een jaar woont mijn oudste broer weer bij ons in huis. Het zoeken naar een huis wilt hem nog even niet lukken en daar heeft de coronacrisis ook niet echt bij geholpen. Ondertussen tijdens de coronacrisis is het bedrijf waar hij werkte ook nog eens failliet gegaan. Het bedrijf waar hij werkte was afhankelijk van het toerisme in Nederland en dit was vanzelfsprekend helemaal teruggevallen. Aangezien hij toch iets wilde gaan doen voor de kost heeft hij besloten om het nodige onderhoud aan het huis eens te doen. Er was namelijk veel wat er moest gebeuren en aangezien mijn moeder dit niet zelf kan, vond hij dit een goede oplossing voor het financiële probleem. Als mijn moeder het door professionele vakmannen zou laten doen, zou ze er ontzettend veel geld aan kwijt zijn. Daarom was dit een beter alternatief. In dit blog vertel ik welke stappen hij heeft genomen, zodat je er nog wat van kunt opsteken.

Aan het werk

Er zaten al een tijdje wat gaten in de deuren en daar is hij dus als eerste mee begonnen. Allereest heeft hij de oude verf van de muren afgeschuurd. Daarna heeft hij de deuren ontvet, zodat hij de gaten kon gaan opvullen. Daarna heeft het even moeten drogen, voordat hij het wederom kon gaan schuren. Vervolgens heeft hij het geschilderd en mooi afgewerkt. De deuren zagen er weer zo goed als nieuw uit. Aangezien hij toch al bezig was met schilderen, heeft hij besloten om de deur van de badkamer ook maar even te doen. De deur van de badkamer hoefde gelukkig niet opgevuld te worden, want hier zaten geen gaten in. Wat wel vervelend was, was dat we even niet konden douchen. De verf had tijd nodig om te drogen en er moesten meerdere verflagen op de deur. En tijdens dat proces mag de deur natuurlijk niet nat of vochtig worden. Vervolgens is hij verder gegaan met de wat simpelere klusjes in huis. De leuning zat los en daar moesten even nieuwe gaten voor worden geboord. Verder heeft hij een paar sluit strips tussen de deuren opgehangen, zodat de deuren wat beter sluiten.

Die vloer ziet er niet uit

Na die kleinere klusjes was het tijd voor het grotere werk. De laatste keer dat de vloer op de eerste verdieping is vervangen, is zeker al bijna twintig jaar geleden. Gelukkig staat er op de overloop geen meubilair, dus kon hij gelijk aan de slag met het verwijderen van de oude vloer. En toevallig zag ik laatst een goede aanbieding op www.de-laminaatexpert.nl voor een laminaatvloertje. Snel even het oude tapijt en de oude vloer eruit gehaald, een nieuwe ondervloer gelegd en de nieuwe laminaatvloer gelegd. Alleen de hoekjes waren lastig om te leggen. We hebben een paar planken afgemeten en moeten zagen, vervolgens een paar plinten erop gemonteerd en door naar de vloer van beneden.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten