vrijdag, juni 18, 2021

Wil je echt lekker slapen? Maak dan je eigen droombed!

Leuk om te lezen

iPhone X vs iPhone XR

De iPhone XR is één van opvolgers van de iPhone X. Ontdek welke smartphone de beste is in deze...

5 TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN UW KANTOOR

Nu corona langzaamaan weer minder lijkt te worden en thuiswerken weer minder zal gaan gebeuren. Is het handig om...

Regel een grofvuil container en begin met opruimen

Soms is het gewoon nodig om met grof geschut aan te komen. Bijvoorbeeld wanneer je een huis hebt gekocht...

Bedden zijn te kust en te keur te koop. Je kunt heel veel verschillende soorten bedden, bedombouwen, matrassen en accessoires zoals nachtkastjes vinden. Online of gewoon in een beddenspeciaalzaak. Maar echt uniek is zo’n bed nooit. Ook is de kans aanwezig dat je nooit helemaal tevreden bent over het bed. Niet omdat het niet fijn ligt, maar vanwege de uitstraling, extra opbergruimte of de manier waarop het in je slaapkamer past. En dus kun je soms beter je eigen bed maken.

Je eigen bed maken? Dat is toch moeilijk?

Welnee! Ik zeg niet dat je je eigen lattenbodems of matras moet maken, alleen de ombouw van je bed. Door zelf een mooie ombouw te maken, kun je daar je bestaande lattenbodems en je (nieuwe) matras op leggen. Dan heb je een heerlijk comfortabel bed en kun je trots zijn op je werk!

Voor wie maak je het bed?

Maak je een hoogslaper voor op de kinderkamer? Een bed met een bureau eronder voor je studerende kind? Een tweepersoonsbed voor jezelf en je (eventuele) partner? Een logeerbed voor in de extra slaapkamer? Dit zijn allemaal afwegingen die je maakt voor je gaat knutselen. Ook is het belangrijk om te bepalen of je nog meer eisen hebt dan alleen slapen. Wil je extra opbergruimte onder het bed? Wil je bijpassende nachtkastjes? Moet het bed gemakkelijk te verplaatsen of op te klappen zijn?

En dan nog de sfeer. Kies je voor een hip boomhutbed met glijbaan voor je zoon of dochter of ga je juist voor een hemelbed met ombouw en gordijnen? Maak je het bed van landelijk steigerhout of ga je voor glad en strak?

Het is altijd verstandig om er rekening mee te houden dat jij degene zult zijn die het bed zal moeten afhalen en opmaken. Zorg dus dat je er zelf ook in past om het dekbedovertrek en het hoeslaken te verschonen!

Zorg dat je gereedschappen op orde zijn

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als willen beginnen met een klus en er dan achter komen dat je gereedschappen niet op orde zijn. Laad dus van te voren je accu’s op, vraag je uitgeleende gereedschappen terug en check of alles nog werkt zoals het moet werken.

 

Bestel extra bitjes voor de boor- of schroefmachine, check of alle snoeren nog heel zijn én zorg voor (extra) stopcontacten op de plek waar je gaat werken. Zo kun je in één keer door.

Je materialen bestel je gemakkelijk online

Zo hoef je er niet mee te zeulen en voorkom je dat de lange platen niet in je auto passen. Koop je je materialen toch liever bij een lokale houthandel? Laat ze daar dan direct op maat zagen. Zĩj hebben de juiste zaag en zagen je platen in een mum van tijd. Dat scheelt jou veel werk.

Neem de tijd voor deze klus

Het maken van een ombouw voor je bed is geen klusje dat je er even bij doet op een druilerige zaterdagmiddag. Je moet secuur te werk gaan en er echt even de tijd voor nemen. Het is dan ook verstandig om te zorgen dat je ‘s avonds nog gewoon kunt slapen in je oude bed (of op een matras op de grond). Alles moet namelijk precies goed zijn voor je echt kunt gaan slapen in je zelfgemaakte bed. De hoeken moeten haaks zijn, de poten stevig, de bedombouw geschuurd en de lattenbodems waterpas. Het is dus van belang dat je de tijd neemt om het beste resultaat te krijgen!

 

Recente berichten

iPhone X vs iPhone XR

De iPhone XR is één van opvolgers van de iPhone X. Ontdek welke smartphone de beste is in deze...

5 TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN UW KANTOOR

Nu corona langzaamaan weer minder lijkt te worden en thuiswerken weer minder zal gaan gebeuren. Is het handig om een aantal tips te krijgen...

Regel een grofvuil container en begin met opruimen

Soms is het gewoon nodig om met grof geschut aan te komen. Bijvoorbeeld wanneer je een huis hebt gekocht en ontdekt dat de vorige...

Is een Profuomo overhemd wat voor jou?

Iedereen vindt het prettig om er netjes en verzorgd bij te lopen. Wanneer je een Profuomo overhemd is het in ieder geval zeker dat...

Wat is het verschil tussen een marketingbureau en een webdesign bedrijf?

Heb je interesse om een creatief webdesign bedrijf in te schakelen of denk je eerder een digitaal marketingbureau nodig te hebben? Als ondernemer, e-commerce...

More Articles Like This