zondag, juli 14, 2024

Jouw online urban magazine

Mijn favoriete games aller tijden

Leuk om te lezen

Aangezien ik in de jaren negentig een kind was ben ik opgegroeid met het spelen van computerspelletjes. Ik heb dus ook gezien hoe snel de ontwikkeling van dergelijke videogames gegaan is. Waar ik in mijn kindertijd nog spellen spelletjes zoals de eerste Prince of Persia speelde waar de grafische kwaliteiten niet zo hoog waren zijn er nu videogames die amper van de realiteit te onderscheidden zijn. We zijn zelfs al zover dat we virtual reality spellen kunnen spelen. Ik heb ook de opmars van de verschillende consoles gezien.

Zelf heb ik een Playstation en Playstation 2 gehad uiteindelijk ben ik voornamelijk op een desktopcomputer met een mooie grote monitor gaan spelen. Dit was een goede optie leek mij omdat ik die computer ook voor veel anderen zaken zoals foto- en videobewerking kon gebruiken. Ik wil in dit artikel een paar van mijn favoriete games bespreken.

Call of Duty

Call of Duty is een van de grootste videogame series op aarde. De eerste Call of Duty was een van de eerste spellen die ik speelde op mijn computer in de jaren 90 en sindsdien zijn ze ver gekomen. Nog altijd de beste en grootste titel in de serie is Call of Duty: Modern Warfare. Deze game was een revolutie in grafische ontwikkeling en ook in wat shooters konden zijn. Het bracht cinematische actie en videogames bij elkaar. Recentelijk is er dan ook een nieuwe versie van Modern Warfare uitgebracht die heel populair is en goed ontvangen.

Assassins Creed

De Assassins Creed games zijn zo aantrekkelijk niet alleen omdat je kunt sluipen maar ook omdat er zulke fantastische verhalen aan vasthangen. De spellen zijn briljant en hebben fantastische verhalen. Dit begon vooral bij de tweede game met het verhaal van Ezio Auditore in Italië. Maar een grote stap vooruit was ook de vierde game, Assassins Creed: Black Flag. In deze grote open wereld kon je prachtig rondvaren op een piratenschip en dit maakte het een heel bijzondere ervaring. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik met de meer recentere games niet zoveel ervaring heb.

Rome Total War

Rome Total War is nog altijd de absolute klassieker in de Total War serie en een spel waar je gemakkelijk heel veel tijd aan kwijtraakt. Je voert een campagne waar je zowel op de grote kaart als op het slagveld een romeinse generaal bent die de wereld moet veroveren. Het is meer een strategisch spel dan een actiespel aangezien je ook bezig bent met politiek en je steden managen.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten