Urbanmag Blog Stage lopen in Australië

Stage lopen in AustraliëVanuit mijn school krijg ik de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland. Mijn ouders zagen het eigenlijk niet zo zitten dat ik ver weg van huis zou gaan. En toch heb ik besloten om bij een bikini merk stage te gaan lopen in Australië. Het geeft mij de kansen en mogelijkheden om door te groeien in mijn eigen kledinglijn.

Ambitieus

Ik wist van jongs af aan al dat ik mijn eigen kledinglijn wilde. Ik riep altijd dat ik net als Christian Dior wilde zijn, of Jasper Morrison. Ik kijk erg naar deze mensen op. Mijn ouders komen allebei uit een kleine familie waar het van zelf sprekend was om naar school te gaan en dan vervolgens docent te worden, of verpleegkundige. Ik wijk af van dit principe. Ik kies ervoor om mijn eigen pad te bewandelen. Ik ga naar Australië.

De reis begint

Aangekomen op Schiphol is het tijd om afscheid te nemen van mijn familie. Ik ga mijn lieve mama, papa, zus en hondje Max erg missen. Het moment dat ik het vliegtuig instap, krijg ik nog een sms’je van mijn ouders. Veel plezier lieve meid. Heb het naar je zin en geniet ervan!

Ik kreeg al een traan in mijn oog. De reis is nu dan echt begonnen.

Een heleboel uren later ben ik aangekomen, in Melbourne. Hier ga ik de komende negen maanden doorbrengen. Ik heb veel op school geleerd, maar wat ik niet heb meegekregen is om aan de andere kant van de wereld voor jezelf te zorgen. Ik vond dit wel even spannend.

Goed ontvangst

Ik woon de komende negen maanden bij een gastgezin. De eerste ontmoeting was erg hartverwarmend. Ik werd goed ontvangen en ik ontwikkel een goede klik met de familie.
Ze hebben begrip voor mijn heimwee en laten mij iedere avond via een livechat communiceren met mijn familie. Zo ben ik toch weer een stukje dichterbij.

De stage geeft mij veel persoonlijke ontwikkeling mee. Ik heb het naar mijn zin op de stage en ik heb veel goede ideeën gekregen, die ik toevallig al aan het uitwerken ben.

Tijdens mijn stage heb ik veel diverse werkzaamheden mogen uitvoeren. Ik heb hier veel van geleerd en mee kunnen nemen in mijn eigen bedrijf.

Het doel is om mijn eigen kledinglijn te beginnen met onder andere damesmode en accessoires. Dit bedrijf zal ik voortzetten in Nederland. Wie weet ook exporteren naar Australië. Ik denk dat mijn ouders het fijn vinden als ik na de negen maanden, weer een tijdje thuisblijf.

Geef een reactie