dinsdag, mei 21, 2024

Jouw online urban magazine

Alles wat je wil weten over kunstgras

Leuk om te lezen

Kunstgras, het is een begrip wat we steeds vaker horen en steeds meer mensen zijn er nieuwsgierig naar. Je kan er het hele jaar van genieten zonder ook maar een enkele seconde bezig te zijn met het onderhoud en hoe je dit aan gaat pakken. Het is algemeen bekend dat het onderhouden van echt gras een hele klus is en we kunnen denk ik wel zeggen dat iedereen wel eens een tuin heeft gehad met echt gras. Zo niet, kan je je wel indenken dat dit flink wat werk is. Hier heb je allemaal geen last van op het moment dat je besluit om kunstgras aan te schaffen en een kans te geven. Daarom geven wij je graag wat informatie ervoer!

Kunstgras kopen

Echt gras geeft in principe een vergelijkbaar gevoel als kunstgras. Het heeft dezelfde look, maar qua gevoel en structuur is het daadwerkelijk heel anders. Kunstgras is ook iets wat veel gezinnen aanschaffen, zodat het onderhoud wegvalt en je dus veel tijd overhoudt en je dit in je gezin kan steken en in dagjes weg. Door alle voordelen van kunstgras is het dus ook geen grote verrassing dat kunstgras zo populair wordt.

De voordelen

Qua onderhoud hebben we denk ik wel al alle voordelen besproken van kunstgras. Je hoeft niet meer te maaien, niet meer te sproeien, niet meer te bemesten, ga zo maar door. Ook heb je met kunstgras geen last van onkruid, je gras verdort niet en wordt niet oud. Daarbij zal je nooit meer kale plekken hebben in je grasoppervlakte. Dit zorgt er ook voor dat je tuin er altijd netjes en verzorgd uitziet. Je kan ook zelf kiezen waar je allemaal in je tuin kunstgras wilt hebben. Heb je een grote tuin? Dan kan je kiezen voor een groter oppervlakte. Als je een kleinere tuin hebt, is het verstandig om een kleinere oppervlakte uit te kiezen en dit van tevoren te bespreken met een tuin specialist. Die kan altijd de goede plekjes uitkiezen die gemaakt zijn voor je gras. En als laatste, maar zeker niet minder grote voordeel: kunstgras gaat wel tot zo’n 20 jaar mee.

De nadelen

Aan alles zitten er nadelen verbonden en het zou niet eerlijk zijn als we deze ook niet even zouden bespreken. Een groot voordeel aan natuurlijk gras is de lekkere geur. Het ruikt gezond, is fris en zorgt voor een echt zomer gevoel. Deze geur valt inderdaad weg op het moment dat je kiest voor kunstgras. Kunstgrasnet is een juist platform om toch eens onderzoek te doen naar kunstgras, als je geinteresseerd bent

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten