woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

6 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een stedentrip Barcelona

Leuk om te lezen

Heb je zin in een zonnige citytrip? Een stedentrip Barcelona is altijd een goed idee. In deze Spaanse stad geniet je van cultuur en heerlijk eten en kun je bovendien makkelijk naar het strand. De ideale bestemming voor een stedentrip dus. Lees hieronder welke bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens je stedentrip Barcelona.

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia is één van de beroemdste kerken van Europa en mag zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip Barcelona. De kerk is ontworpen door de beroemde architect Antonio Gaudí, waarvan in Barcelona nog meer mooie gebouwen te bewonderen zijn. De kathedraal is overigens nog steeds in aanbouw, dus je kunt hier zelf getuige zijn van hoe het ontwerp van Gaudí wordt uitgevoerd.

Park Guëll

Nog meer moois van Gaudí vind je in het Park Guëll. Dit park is door de architect zelf ontworpen, en hij heeft er bovendien een tijdje gewoond. Het is een wirwar van prachtige mozaïeken die het werk van Gaudí kenmerken. Bovendien heb je vanuit het hooggelegen park een mooi uitzicht over de rest van de stad.

La Rambla

Doe tijdens je stedentrip Barcelona zeker ook de beroemde straat La Rambla aan. Deze straat is ruim 1,2 kilometer lang en je vindt er bloemenverkopers, straatartiesten en vele marktkraampjes. Stap vooral ook naar binnen in de overdekte markthal die aan de straat ligt, en tik hier echte Spaanse lekkernijen op de kop.

Uitrusten aan het Spaanse strand

Barcelona ligt aan zee, dus vanuit de stad ben je zo op het strand. Je kunt je hier rustig neervlijen op een ligstoel met een sangria in de hand terwijl je van de Spaanse zon geniet. Of neem een duik in het frisse water van de Middellandse Zee. Het is de ideale pauze in je stedentrip Barcelona gevuld met kunst en cultuur.

Stedentrip Barcelona voor voetballiefhebbers: Camp Nou

Barcelona is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met haar succesvolle voetbalclub FC Barcelona. Voor voetbalfans kan een bezoek aan Camp Nou dan ook niet ontbreken tijdens een stedentrip Barcelona. Wandel door de gangen waar Cruijff en Messi ooit ook liepen of bezoek een wedstrijd in het stadion.

Culinair Barcelona

Bij elke citytrip moet natuurlijk ook genoten worden van het lokale eten. Barcelona is hierop geen uitzondering. Wie aan Spanje denkt, denkt natuurlijk aan tapas, en dit is in Barcelona overal te krijgen. Eet net als de locals tussen de middag een uitgebreide lunch met voor- hoofd- en nagerecht, en neem om 9 uur ’s avonds plaats op een terras voor een licht avondmaal.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten