woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

Wandtegels

Leuk om te lezen

Wandtegels zijn geschikt voor bijna elke ruimte in je woning. Vooral in badkamers en keukens zijn ze erg gewild, maar er is geen enkele reden om geen wandtegels in je woonkamer te plaatsen. Voor de ruimtes waar vocht of vetspetters aan de orde van de dag zijn, zoals badkamer en keuken, zijn keramische tegels erg praktisch. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en vetafstotend. Het hoeft niet ten koste van de sfeer of uitstraling te gaan, want keramische wandtegels zijn er in alle soorten en maten. Veel mensen vinden natuursteen meer sfeer hebben, maar die wandtegels zijn beter geschikt voor de woonkamer dan voor keuken of badkamer. Laat je goed adviseren door een deskundige medewerker, dat kan teleurstellingen voorkomen.

Wandtegels plaatsen

Wandtegels zelf plaatsen is wat lastiger dan vloertegels leggen en je ziet het ook eerder wanneer er een foutje gemaakt is. Toch is het prima mogelijk om zelf wandtegels te plaatsen. Zeker wanneer je weet waar je extra op moet letten:

  • Zorg voor een schone en vlakke ondergrond en breng een voorstrijkmiddel aan

Maak de ondergrond goed schoon en vlak en vul gaten of gaatjes op met vulmiddel. Een voorstrijkmiddel zorgt ervoor dat de lijm beter hecht.

  • Maak de ruimte waterdicht

In een ruimte met veel vocht en vuil is het verstandig om naast het voegen van de tegels de ruimte goed waterdicht te maken met kimband en speciale afdichtpasta.

  • Gebruik een waterpas

Bestaande muren en vloeren lopen niet altijd recht. Gebruik een waterpas om je tegels recht aan te brengen. Zeker bij wandtegels plaatsen zie je meteen wanneer het niet recht is.

  • Zorgvuldig lijmen

Breng de lijm netjes verdeeld aan en doe dat zowel op de wand als op de tegel. Schuif de tegel op z’n definitieve plaats en laat het 24 uur drogen.

Friese witjes

Friese witjes is de naam van een oud Hollands tegeltje dat net als natuursteen wat meer sfeer brengt dan reguliere keramische tegels. Friese witjes zijn een relatief klein vierkant soort tegeltje en ze zijn heel geschikt voor de keuken en de badkamer. Het zijn keramische tegels dus heel praktisch, maar iets sfeervoller dan de grotere tegels. Ze zijn er in allerlei kleuren en door de wat rafelige randjes zien ze er niet spiksplinternieuw uit en daarmee heeft de ruimte vanaf het begin net wat meer sfeer. Bekijk de Friese witjes, de andere keramische wandtegels en de natuurstenen tegels op de website en oriënteer je alvast op de verschillende mogelijkheden. Een bezoekje aan de showroom kan de keuze nog wat gemakkelijker maken.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten