zondag, juli 14, 2024

Jouw online urban magazine

Renovatiewerken of  badkamer make-over? Vind hier je droombadkamer

Leuk om te lezen

Op zoek naar de mooiste badkamerstijlen? Lees dan zeker eens deze blog door. We zetten enkele ideeën voor je op een rijtje zodat jij straks helemaal weet waar je op moet letten als je je badkamer gaat renoveren.

Licht

Het soort licht in je badkamer is enorm belangrijk. Te wit licht kan nogal een kille sfeer creëren en is eerder klinisch. Vind je wit licht helemaal top? Dan moet je voor lampen gaan met een hoge K-waarde. Lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Warm licht kan je vergelijken met kaarslicht en koud licht met het licht uit een ziekenhuis of dokterspraktijk. Natuurlijk is soms wel makkelijk om fel licht te hebben in de badkamer. Een dimmer in de badkamer kan hier een oplossing bieden. Tijdens een badje of een douche na een lange dag is gezellig licht prima; maar wil je aan je dag beginnen, dan is wat feller spotlicht wel fijn om niet terug in slaap te vallen.

Spiegeltje, spiegeltje, …

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste badkamer van het land?

Ronde spiegels geven een speels karakter aan je badkamer. Een rechthoekige spiegel is dan weer wat moderner. Een spiegel die qua stijl bij je badkamermeubels past zorgt voor uniformiteit en rust in je badkamer. Ook bij je spiegel speelt de verlichting weer een grote rol, een degelijke spot aan je spiegel geeft het ideale licht om je ‘s morgens klaar te maken en je spiegelbeeld te bewonderen. Tip: monteer ook een uittrekbare een vergrotende spiegeltje naast je grote spiegel. Hier zie je meteen alle onzuiverheden en elk wild wenkbrauwhaartje dat je gemist zou hebben tijdens het epileren.

Badkamermeubel en douche

Je badkamermeubels bepalen in grote mate de stijl van je badkamer. Kies je voor houten meubels en een landelijke stijl? Of ben je eerder fan van een klassevol marmerlook met gouden accenten zoals een gouden tandenborstelhouder, vuilbakje en toiletset? Bamboe en andere duurzame materialen zijn erg in trek dit jaar. Als je van plan bent ook een nieuwe douche te plaatsen, dan heb ik één tip voor je: ga resoluut voor een regendouche. Er is niets heerlijker dan een lekker warme regendouche in de ochtend, in de avond, of eigenlijk gewoon altijd. Dankzij een regendouche is er nooit een lichaamsdeel koud: je zou er wel uren onder kunnen staan. Klein minpuntje wel: een regendouche verbruikt behoorlijk wat water, best hou je hier rekening mee tijdens het douchen door je douchetijd iets in te korten of kies voor een waterbesparende regendouche.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten