woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

Mannelijke fashiontrends bijhouden? Wij nemen je mee in de streetstyle!

Leuk om te lezen

Jarenlang zag het ernaar uit dat herenmode een beetje stil heeft gestaan. Toch lijkt er in de coronaperiode een heuse beweging te hebben plaatsgevonden die zich vandaag de dag heeft geuit in een flinke verschuiving in herenstijlen. Het is interessant om te zien dat de jongens die een paar maanden geleden nog in skinny jeans en shirtjes met steentjes liepen, vandaag plek hebben gemaakt voor een uitgesproken stijl. Daar waar het door sommigen eerder werd opgepakt dat het vrij vrouwelijk was om met mode bezig te zijn, hebben steeds meer mannen eindelijk hun passie gevonden in fashion. Wil jij ook meer wegwijs worden in de fashionwereld? Dan nemen we je graag mee in de verschillende stijlen waar jij thuis in kan worden. 

Ruime kleding is de way to go

Tegenwoordig is het helemaal in om ruimere kleding te dragen. De skinny jeans die kunnen eigenlijk echt niet meer. Wijde broeken die lekker comfortabel zitten zijn de nieuwe standaard. Men denkt dat dit een oorsprong heeft in de coronacrisis waarin men de hele dag in een joggingbroek kon blijven zitten. Daarnaast ziet het er mooi uit om ruimzittende kleding aan te doen, zodat dit juist spieropbouw kan accentueren. Stel je voor, je traint je schouders, dan zit een daily paper hoodie van Freshcotton bijvoorbeeld iets strakker bij de schouders, waardoor daar de focus op wordt gelegd. Het is dus een leuke manier om te spelen met accenten op de delen van je lichaam waar je het hardst voor hebt gewerkt. 

Dimensie door te ‘layeren’

Daarnaast is het ook helemaal in de mode om laag over laag te dragen. Je zult de term ‘layeren’ nog vaak horen wanneer je op zoek gaat naar meer fashioninspiratie. Het ideaalbeeld van zulke lagen, bestaat bijvoorbeeld uit het dragen van een vest onder je Carhartt jas. Wanneer je beide dan open hebt, en je de verschillende lagen ziet, breng je de meeste dimensie terug in je outfit. 

Ton sur ton 

Tegenwoordig is men ook fan van het combineren van dezelfde tinten. Waar eerder plek werd gemaakt voor monochrome outfits, oftewel, het dragen van één en dezelfde kleur, denkt met tegenwoordig vooral in tinten. Denk hierbij dus aan verschillende soorten groen of blauw. Ook op deze manier breng je weer wat extra dimensie terug in je outfit. Als we dan één specifieke tiint moeten benoemen, dan is het toch wel beige in combinatie met verschillende aardetinten. Houdt combinaties met deze tinten vooral in de gaten. 

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten