dinsdag, april 16, 2024

Jouw online urban magazine

Earth Tones, helemaal terug van weg geweest

Leuk om te lezen

Op zoek naar een nieuwe look voor jouw huis? Een van de meest simpele en effectieve methodes om je huis een make-over te geven is door een nieuw kleurpalet te gebruiken. En de trend van dit moment zijn overwegend Earth tones. Denk hierbij aan zandkleurige tinten als beige of khaki. Maar ook groene tinten als olijf en forest green zijn populair. Combineer dit geheel met bruin voor een natuurlijke en rustgevende uitstraling van jouw huis! Omdat het natuurlijke kleuren zijn kan je deze gemakkelijk in huis halen met bijvoorbeeld houten decoraties en planten. Ook een enkele muur een verfje geven kan al ingrijpende gevolgen hebben voor de look van jouw huis.

Moderniseer je keuken!

En niet alleen in de woonkamer zijn deze tinten goed te gebruiken. Ook in de keuken komen ze geweldig tot hun recht. Vergeet de witte keukenkastjes met een linoleum keukenblad en denk eens aan een antraciet keukenblad met mat olijf kleurige kastjes. Deze kleuren komen al helemaal goed tot hun recht in moderne, strak vormgegeven keukens.

Earthtones, verrassend veelzijdig!

Maar ook op de slaap- en badkamer kan je alle voeten uit. Combineer bijvoorbeeld een crèmekleurig dekbed met een lichtbruine sprei voor een rustgevende sfeer in jouw slaapkamer! Heb je witte muren in je slaapkamer? Probeer deze dan eens een zandkleurige tint te geven voor een net wat warmere vibe. Maak het geheel helemaal af met een mooie kamerplant. Denk er wel aan dat deze kleuren zich zeer goed lenen voor een strak en modern interieur, dus hou het aantal decoraties beperkt. Dan pas smelten de kleuren goed samen tot een prachtig strak geheel. Tevens zullen deze kleuren jouw slaapkamer groter doen lijken! Earth tones vangen veel licht waardoor de kamer een ruim en open gevoel krijgt. Ideaal dus wanneer je eigenlijk niet zoveel ruimte hebt.

Ook in de badkamer werkt dit goed. Donkere kleuren als grijs en zwart geven jouw douche een besloten gevoel. Al helemaal sinds een hoop badkamers weinig natuurlijk licht vangen, terwijl overwegend witte tegels juist een klinisch effect geven. Speel hier dus slim op in door gebruik te maken van bijvoorbeeld een crèmekleurige tegel te gebruiken. Hierdoor ogen badkamers licht en chique. Al met al zijn met earth tones de leukste paletten te maken voor vrijwel elke kamer in jouw huis. Speel met de verschillende combinaties en geef jouw huis een rustgevende en moderne uitstraling waar iedereen versteld van zal staan!

Recente berichten

De toekomst van koffie

Koffie is dan een dagelijkse routine, het is een cultureel fenomeen. Van de hooglanden van Ethiopië tot de koffiebars...

Gerelateerde berichten