woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

Je haar verven? Dit moet je weten!

Leuk om te lezen

Het is tegenwoordig heel normaal om geverfd haar te hebben. Sterker nog: de vraag wordt al snel gesteld of dit je ‘eigen’ haarkleur is. Blijkbaar is het heel gewoon geworden om je haar een andere kleur te geven. Dat geldt niet alleen voor vrouwen. Ook steeds meer mannen laten hun haardos kleuren. Vaak om hun grijze haren te verbloemen. Vrouwen doen dit echter weer sneller om gewoon eens iets nieuws te proberen. Hoewel een andere haarkleur heel normaal is, zijn er maar weinig mensen die alles weten over het effect van haarverf op je haar. Daarom is het belangrijk om hier wat vaker bij stil te staan. Want is het verven van je haar eigenlijk wel zo goed? En welke dingen mag je absoluut niet vergeten om je haar te verzorgen?

Probeer niet te vaak de haren te kleuren

Er zijn mensen die bijna maandelijks van haarkleur lijken te veranderen. Hoewel we maar al te goed begrijpen hoe leuk het is om een andere kleur uit te proberen, moet je er ook aan denken wat dit voor je haar betekent. Wanneer je te vaak je haren kleurt, kan dit het haar namelijk dunner maken en zelfs doen afbreken. Dat is soms zelfs blijvend. Daarom is het van belang dat je je haar voldoende rust geeft tussen de kleuringen door. Dat is tevens de reden waarom kappers er meestal minimaal 8 weken tussen laten zitten voordat ze weer de kleur bijwerken. Probeer tevens zoveel mogelijk haarverf op basis van natuurlijke producten te gebruiken. Deze zijn minder schadelijk voor je haar.

Verzorg je haar goed na iedere kleuring. Kappers zweren bij het gebruik van Olaplex. Dit verbindt de gebroken zwavelverbindingen na een kleuring weer aan elkaar, houdt het haar in topconditie en zorgt ervoor dat de kleur langer mooi blijft. De meeste kappers bieden een behandeling met Olaplex al zelf aan, maar je kunt dit ook relatief eenvoudig thuis doen.

Kleur het haar minder in de zomer

De herfst en de winter zijn de perfecte seizoenen om je haar te kleuren. In de zomer is dit wellicht een minder goede keuze. Zeker wanneer je hierbij ook nog eens regelmatig het strand of het zwembad bezoekt. Door chloor en zout water kan de kleur in het haar snel vervagen of je haardos zelf droger worden en er minder gezond uitzien. Ook de kracht van de zon heeft effect op je haar.

Wil je toch je haar kleuren in de zomer? Draag dan bij het naar buiten gaan een hoed om je haar te beschermen en doe je haar in een losse vlecht of knot wanneer je gaat zwemmen. Zo blijft je haar in goede conditie.

Laat je haar altijd kleuren bij de kapper

Hoewel er heel veel doe-het-zelf verpakkingen verkrijgbaar zijn, is het toch af te raden om deze te gebruiken. Het effect wat haarverf op je haar kan hebben is niet altijd even goed te voorspellen. In sommige gevallen pakt een kleur bijvoorbeeld heel anders uit dan je had verwacht. Bovendien bevatten sommige van deze verpakkingen chemische stoffen die het haar onnodig uitdrogen. Daarom is het beter om je haar bij de kapper te laten kleuren. Dat is niet alleen beter voor de conditie van je haar, maar zorgt er ook nog eens voor dat de kleur langer blijft zitten.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten