zondag, juli 14, 2024

Jouw online urban magazine

Je gezondheid op peil houden

Leuk om te lezen

Je gezondheid is het grootste goed dat je hebt. Je kunt nog zoveel geld hebben, mooie reizen hebben gepland, goede cijfers hebben, een mooi netwerk hebben opgebouwd en ga zo maar door; zonder je gezondheid is het allemaal niets waard. Je wil er bovenal voor zorgen dat je gezond bent en het is tijd om het heft in eigen handen te nemen. Je te beseffen dat jij de touwtjes van de marionet genaamd jij zelf in handen hebt. Het is misschien niet makkelijk, maar wel heel simpel. Je moet er wat aan gaan doen en mocht je niet weten wat je onder andere hiervoor moet doen, dan kun je dat lezen in deze blog. Deze blog gaat dan vooral over het monitoren van je gezondheid, dat je gezond moet eten, genoeg moet slapen en moet bewegen, weet jij nu ook wel. 

Weegschaal

Een weegschaal is een onmisbaar attribuut in je huis. We horen je al zeggen ‘Ja, maar je gewicht zegt helemaal niets. Rico Verhoeven heeft immers ook een te hoog BMI.’. Klopt, maar jij bent dan ook hoogstwaarschijnlijk zeker geen Rico Verhoeven en daar komt nog iets anders bij; we gaan met de weegschaal niet alleen naar je gewicht kijken. Een segmentale meting weegschaal houdt meer dan je gewicht in de gaten. Onder andere je vetpercentage wordt hier ook door meegenomen, hetgeen erg belangrijk is voor het in de gaten houden van je gezondheid. Met zo’n slimme weegschaal kun je meer dan een met een gewone weegschaal, veel meer. Weeg jezelf consequent op vaste momenten, houd jezelf verantwoordelijk, noteer de belangrijke gegevens in een logboek en kijk hopelijk tevreden terug op je behaalde progressie. 

Voeding

We hebben in de inleiding al genoemd dat jij nu ook wel weet dat je gezond moet eten en dat we het daar dan ook niet over gaan hebben, en daar houden we ons ook aan. Waar we het wel over hebben? Dat je in de gaten moet houden wat je eet en hoeveel je eet. Ook hier is een weegschaal voor nodig, maar dan een keukenweegschaal. Je moet kijken naar wat je binnenkrijgt op een dag en hoeveel calorieën jij daadwerkelijk nodig hebt. Houdt alles bij in een app, dat is wel zo makkelijk. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar een goede verdeling van je macro- en micronutriënten. Het werkt allemaal door op je gezondheid, dus ook dit moet je monitoren.

 

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten