dinsdag, april 16, 2024

Jouw online urban magazine

Hittegolf? Zo houd je je woning lekker koel

Leuk om te lezen

Tijdens de zomermaanden kunnen we regelmatig genieten van de zon en prachtig weer. Soms stijgen de temperaturen echter zo hoog boven het kwik dat we snakken naar wat verkoeling. Ijsjes, zwembaden en luchtige kledij kunnen daarbij helpen, maar nog beter is het als het binnen in huis lekker koel blijft. In deze blog lees je de beste tips die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat het binnen niet puffen wordt. 

Verduister je woning

Je denkt in eerste instantie misschien dat het slim is om alle ramen en deuren in huis wagenwijd open te zetten om zo voldoende tocht te krijgen. Echter, als de temperaturen buiten erg hoog zijn, is het juist beter om te vermijden dat warme lucht je woning binnendringt. Sluit overdag dus ramen en deuren en verduister alle ruimtes met zonwerende rolgordijnen. Zo kan de zon niet binnen schijnen en dus ook niet je woning opwarmen. 

Schakel elektrische toestellen uit

Los van het feit dat elektrische toestellen veel energie verbruiken, produceren ze ook warmte. Wil je je woning koel houden? Zorg er dan voor dat alle elektrische toestellen uitgeschakeld zijn en trek liefst ook alle stekkers uit. Ook wanneer je je oven gebruikt komt hier veel warmte af. Gebruik deze tijdens een hittegolf dus zo weinig mogelijk of houd alleszins het deurtje goed dicht na gebruik.

Verlucht op het juiste moment

Wanneer de temperaturen buiten warmer zijn dan die binnen in je woning, is het belangrijk om alle ramen en deuren gesloten te houden zodat de warmte niet kan binnendringen. Houd alle gordijnen van Veneta.com goed gesloten zodat de zon niet binnen kan schijnen. Wanneer het ‘s avonds wat afkoelt en de temperaturen buiten weer zakken tot onder de temperatuur van binnen, is het juist wel aangeraden om alle ramen en deuren in huis open te zetten. De frisse lucht van buiten kan je huis dan goed afkoelen en voor tocht zorgen. 

Richt een ventilator naar buiten

Door een ventilator naar buiten te richten voor een open raam of deur, blaast deze alle warme lucht die in je woning hangt naar buiten. Doe dit uiteraard enkel wanneer de temperatuur buiten al wat gezakt is, anders zal deze truc geen effect hebben en zal de warme lucht van buiten juist je woning binnendringen langs het open raam of deur. Zeker ‘s nachts helpt het om een ventilator alle warme lucht naar buiten te laten blazen en tegelijk je woning te verluchten met frisse lucht van buiten. 

 

Recente berichten

De toekomst van koffie

Koffie is dan een dagelijkse routine, het is een cultureel fenomeen. Van de hooglanden van Ethiopië tot de koffiebars...

Gerelateerde berichten