dinsdag, mei 21, 2024

Jouw online urban magazine

Heb jij ook zo’n hekel aan poetsen?

Leuk om te lezen

Wanneer je verhuist van een appartement naar een éengezinswoning heb je toch meer spullen nodig dan je denkt. Zo heb je opeens tuinspullen nodig om de boel een beetje bij te houden. Je voordeur moet je een paar keer per jaar schoon maken en dan hebben we het nog niet gehad over de ramen zemen aan de buitenkant, want dat kun je nu zelf doen.

 

 

Mannen gadget

Mijn man vond het dan ook een goed idee om een hogedrukreiniger aan te schaffen, daar kun je letterlijk alles mee schoon spuiten. Zo kun je de tuintegels schoonspuiten, zo hard dat het onkruid er vanzelf uit komt zetten, je kunt je voordeur zachtjes afspoelen. Met bepaalde koppen kun je zelfs de auto’s er mee wassen! Het was dan ook geen discussie over het aanschaffen van de hogedrukreiniger, alleen over welk merk. De serieuze producten zijn de Kärcher hogedrukreiniger en de Nilfisk hogedrukreiniger. Na de aanschaf ging manlief behoorlijk fanatiek aan de slag. Hij begon ten eerste instantie met zijn auto, deze sopte hij eerst met de hand in waarna hij hem zachtjes afspoelde met de hogedrukreiniger, hij glansde helemaal!

 

 

De grootste klus, de tuin

We wisten toen we dit huis kochten dat de tuin nog wel een project zal gaan worden. We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om alle planten en bomen die wij niet meer wilde eruit te halen. Een paar sterke mannen kwamen hier gelukkig bij helpen, samen hadden we dat nooit gered. Door het verslepen van alle planten en bomen lag er letterlijk overal aarde en rommel. Dat was niet echt fijn als je vanuit de tuin het huis binnen stapte. Mijn man gebruikte de hogedrukreiniger om de tegels schoon te spuiten en de blaadjes naar 1 punt te spuiten, zodat die daarna opgeveegd konden worden. Mijn man leek wel een klein jongetje, hij was zo blij dat hij lekker aan de slag kon. Met een grote glimlach probeerde hij verschillende standen uit, hoe harder hoe beter. Na een uurtje waren alle tegels weer brandschoon, de randen van de tuinschutting was zelfs weer te zien.

 

 

Binnenshuis gebruiken

Ik ben niet heel erg goed in het huishouden, ik heb er gewoon echt een hekel aan. Vooral sanitair, zo’n slopend klusje. We lazen op internet dat je gemakkelijk met je hoge druk reiniger je badkamer kunt reinigen, wel op een zachte stand hoor! We probeerde het uit, heel zachtjes spoten we de tegels schoon. Van tevoren helemaal ingesopt. Ook deze tegels kwamen er helemaal glimmend uit, geen kalk of andere aanslag meer te zien!

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten