woensdag, juni 19, 2024

Jouw online urban magazine

Waarom heb ik een voorkeur voor goedkope fietsen?

Leuk om te lezen

Ik ben een groot liefhebber van fietsen. Ik fiets zowat elke dag wel minimaal een halfuur tot een uur. Als het weer een beetje meezit, ga ik ook op de fiets naar mijn werk. Ik pak de fiets eigenlijk altijd voor korte afstanden. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook nog eens goed voor je eigen gezondheid. Voor de lange afstanden pak ik eerlijk gezegd nog wel vaak de auto. Maar als ik zou moeten kiezen, kies ik altijd voor de fiets. En dan hoeft het voor mij niet altijd een gloednieuwe peperdure fiets uit de fietsenwinkel te zijn. Mijn voorkeur gaat namelijk juist uit naar goedkope fietsen. Goedkope fietsen zijn niet per definitie slechte fietsen, maar ze beschikken juist over veel voordelen ten opzichte van dure fietsen. Ik weet zeker dat je na het lezen van mijn blog ook de voorkeur gaat krijgen voor goedkope refurbished fietsen.

De pluspunten van goedkope fietsen

Het grootste pluspunt van goedkope fietsen zijn dat zulke fietsen natuurlijk een stuk voordeliger zijn dan gloednieuwe fietsen uit de winkel. Naar mijn mening zijn nieuwe fietsen uit de winkel ook veel te duur geprijsd. Ik maak daarom liever gebruik van goedkope fietsen. Op die manier bespaar ik eenvoudig wat extra geld dat ik weer uit kan geven aan andere leuke dingen. Daarnaast zijn deze fietsen niet per definitie van slechte kwaliteit. In de meeste gevallen zijn ze volledig gerepareerd en nagekeken door monteurs voordat ze verkocht worden. Op die manier weet je zeker dat je fiets nog wel een aantal jaar mee gaat. Op het moment dat je een goedkope refurbished fiets koopt, krijg je zeker waar voor je geld. Overigens merk ik geen verschil met het fietsen op een dure fiets of op een goedkope fiets.

Het is ook een duurzame overweging

Mijn keuze voor refurbished fietsen is niet alleen een financiële overweging, maar ook een duurzame overweging. Bij refurbished fietsen is er sprake van een duurzaam proces. Daarbij worden fietsen volledig gerepareerd, hergebruikt en gerecycled. Er wordt echt optimaal gebruik gemaakt van alle fietsonderdelen die de fietsenwinkel tot zijn beschikking heeft. Daardoor staan er minder kapotte fietsen op straat af te takelen en worden er minder fietsen naar de vuilstort gebracht. In mijn ogen is het dus echt een win-win-situatie. Niet alleen voor mijn portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarom zouden naar mijn mening ook meer mensen gebruik moeten maken van goedkope refurbished fietsen.

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten