dinsdag, mei 21, 2024

Jouw online urban magazine

Een urban green home begint met donker parket

Leuk om te lezen

Urban green home, dit klinkt wel heel fancy. Gelukkig is het maar gewoon een benaming van een interieurstijl. Met deze stijl gaat heel wat gepaard. Een van de belangrijkste elementen van deze stijl is dat je je huis inricht met een donkere, houten parketvloer. Wat de stijl verder inhoudt vertel ik stukje voor stukje door deze blog heen. Ik kan al wel vast verklappen dat het om een stijl gaat die je sinds dit jaar steeds meer terug ziet komen. Daarbij is het mijn favoriete manier om een kamer aan te kleden! Ik zal snel uitleggen wat de stijl precies is!

Wat is de stijl urban green?

De naam zegt het eigenlijk al: stadsgroen. Dit betekent dat de kenmerken van de stad, zoals beton, staal en steen, gecombineerd worden met groene elementen, zoals hout en planten. Vaak wordt als doek een witte achtergrond gebruikt. Maar in je interieur maak je één van de basiselementen wel donker: de parket vloer. Een mooie donkere vloer, het liefst met houtpatroon, zorgt voor een aardse sfeer. Als de muren dan mooi wit geverfd zijn, dan lijkt je kamer ook nog eens veel ruimtelijker. De rest van de stijl bevat dus elementen zoals staal, hout, beton en planten.

Welk parket zorg voor de juiste sfeer?

Het soort parket dat de beste sfeer voor de stijl urban green uitstraalt is een bruine houten vloer. Een donkere vloer is mooier dan een lichte, maar je wilt geen té donkere vloer uitkiezen. Ga voor de kleur waar je oma en opa vroeger houten meubels van hadden. Het lijkt op het eerste oog oubollig, maar als je de muren strak wit verft oogt het erg chique. Parket is natuurlijk niet hetzelfde als echt hout. Heb je het budget, ga dan voor een echte houten vloer. Dat is natuurlijk echt authentiek en deze gaat ook langer mee en blijft langer veel waard dan een vloer van parket. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel budget-vriendelijke parketvloeren die heel echt lijken. Dus heb je niet oneindig veel geld om je huis, opnieuw, in te richten, kies dan gewoon voor parket!

Hoe kleed je je huis aan rond het parket?

Als je een donker, houten parket hebt en strakke witte muren, dan wordt het pas echt feest! Nu gaat het echte aankleden beginnen. Ga voor leuke interieur-objecten zoals manden of ophang-rasters voor foto’s, en kies deze in het metaal. Dit geeft een industrieel effect aan je kamer, zonder het te heftig te maken. Om het beton op een leuke manier terug te brengen kun je kiezen voor betonnen plantenbakken. Of kies voor je planten de klassieke terracotta pot voor de ultieme groene sfeer. Ga voor een ruw houten bedframe, of een bureau dat op scharen staat. Kies niet voor perfect afgewerkte items, maar kijk naar hoe je op zichzelf staande objecten tot een gebruiksvoorwerp kan maken in jouw interieur. Voor de zachtere aankleding zoals kussens en dergelijke shop je bij de kringloop om originele items te scoren. Wil je dat niet of vind je niks leuks? Ga dan voor een mooie, witte stof.

Met al deze elementen tover je jouw huis om tot een ware urban jungle!

Recente berichten

Standard Luik: Een Baken van Trots en Erfenis in het Belgische Voetbal

Standard Luik, een van de meest geprezen voetbalclubs in België, heeft een rijke geschiedenis en een erfenis die diep...

Gerelateerde berichten